keskiviikko 26. elokuuta 2015

Matkasuunnitelma Nukkumattia tapaamaan

Aloitin vuoden 2016 matkasuunnitelmien teon kesälomien jälkeen. Koska vuosilomaa ei enää ole käytettävissä, totesin että voisin pitää mahdollisesti viikon (palkatonta) lomaa tammi-helmikuussa 2016. Erinäisiä kohteita käytiin läpi, mm. Kuuba tai Vietnam - mutta vain viikon matka-aika ja 18-20h lentoajat eivät nyt tällä kertaa houkutelleet - ja lentojen hinnatkin olivat aika kovia. Myös mahdollisesti loppuvuodesta voimistuva El Nino-ilmiö sulki nyt pois nämä kohteet pois listoilta.

Piti kääntää katseet tripadvisorin matkakarttaa, johon on merkinnyt paikkoja joissa olen käynyt. Euroopasta löytyi läheltä paikka, jossa en ollut vielä käynyt : Ex-DDR - eli entinen Itä-Saksa.

Nukkumatti - DDR legenda

Olen vuosien 2006-2010 aikana useasti käynyt talviaikaan: entisen Länsi-Saksan alueilla - erityisesti Baijerissa. Matka-kohde varmistui - lennän tammikuun 2016 lopussa Berliiniin AirBerlin halvalla lennolla (130€/mp). Berliinissä on tarkoitus viettää kolme täyttä päivää nähtävyyksien tutustuen (majoitus ex-DDR puolella Alexanderplazilla), ja tämän jälkeen lähteä vuokra-autolla (BMW 120d tai Mersun A200d) kiertämään entisen Itä-Saksan eteläisiä alueita.

Alustava reittisuunnitelma on se, että Berlinistä ajan Frankfurtiin. Saksassa on kaksi Frankfurtia -
se kuuluisampi Frankfurt am Main ja sitten tämä toinen Frankfurt Oder, jonne on siis tarkoitus ensin ajaa ja jatkaa matkaa Saksan ja Puolan rajaa seuraillen Görliztin kaupunkiin. Görlitzistä matka etenee Dresdeniin, ja Saksan Sveitsinalueelle (mm. Glashutteen, joka on kuuluisa kelloistaan).

Dresdenistä suuntaan Wittenbergiin, jossa eräs herra Luther naulasi teesejä kirkon oveen 500 vuotta sitten. Wittenbergistä matka jatkuu Bauhausista kuuluisan Dessaun kautta Hannoverch Mundeniin, joka on oikeastaan jo Länsi-Saksan puolella, mutta kyseessä on keskiaikainen kaupunki, jota ei kaiketi sodan aikana paljoakaan tuhottu. Tämän jälkeen ajellaan Harz-vuoriston kautta takaisin Itä-Saksan puolelle ja Quedlinburgin hienoon kaupunkiin (Unescon kohde), jossa on satoja satoja vanhoja "ristikkotaloja". Olen käynyt täällä aiemmin, vuonna 2012, mutta kohde on niin kiinnostava että palaan vielä tutkimaan itse Harz vuoristoa ja hienoa kaupunkia. Viimeisenä kohteena on Potsdamin kaupunki.

Alustava matkasuunnitelma:





Ai niin - se Nukkumatti, tuo DDR kotoisin oleva tonttuhahmo, joka liikkui kaikenlaisilla vehkeillä (avaruusalukset CCCP logoilla oli parasta) ja heitteli unihiekkaa lapsien silmiin. Tämä hahmo vieraili minunkin lapsuudessa TV-ruuduissa 70- ja 80-luvuilla, ja tapana oli sulkea silmät unihiekan levityksen aikana jotta jaksoi valvoa pidempään. Nyt olisi tarkoitus tällä matkalla kohdata Nukkumatti "silmästä silmään" (DDR museossa), ja katsoa että onko sillä unihiekalla nyt mitään vaikutusta. Ja jos vielä pääsisi Trabantilla ajamaan...

"Nukkumatti, nukkumatti lasten 
illoin kulkee, heittää unihiekkaa.
Päivän leikit aika lopettaa on, 
kun teeveen iltasatu alkaa."

1 kommentti:

  1. checkpoint charlien likellä oli helvetisti eri kuosisia trabanteja, liekkö ollu ihan museo. Makeitahan ne oli :D

    VastaaPoista